Wij zijn er voor jongeren van 16 tot 35 met NAH

Het Erik Scherder Huis is er voor jongeren van 16 tot 35 jaar die - na hun revalidatie - nog dagelijks ervaren dat hun leven na hun hersenletsel anders is geworden. Je komt er achter dat je 'oude toekomst' is veranderd. Je kunt misschien je studie niet afmaken, je werk niet hervatten en vaak ben je ook een aantal vrienden en vriendinnen verloren omdat hun leven sneller verder ging dan dat van jou.
Jammer, maar gelukkig hoef je niet achteruit te kijken, maar ligt er nog een lang en mooi leven voor je. En nu bepaal je hoe die 'nieuwe toekomst' er uit gaat zien. Die is mogelijk anders dan je ooit voor ogen had, maar daarom zeker niet minder. Je zult weer aan die toekomst moeten werken. Maar gelukkig kun je dat. Je hebt immers een heel revalidatietraject al achter de rug.
In het Erik Scherder Huis willen we je weer helpen die nieuwe toekomst te ontdekken, ontwikkelen en - als het even kan - te realiseren. Met een erg intensief programma van een jaar. Vijf dagen per week.

We beginnen met je eigen ambities en plannen. We kijken met een NPO wat je allemaal kunt en waar extra aandacht nodig is. Je maakt een beroeps- en studiekeuze test. En dan wordt er een totaalplan samen met jou gemaakt. Met studie, leer/werktrajecten, stages, sport, presentaties. Maar ook aandacht voor zaken als weer initiatief nemen, sociaal handiger worden, samenwerken, plannen. Maar ook buurtprojecten ontwikkelen en realiseren en nog veel meer.
Doel is dat aan het eind van het programma er een nieuwe toekomst gloort. Misschien is dat een baan, vrijwilligerswerk of verder studeren. Misschien ook niet, maar dan zit je wel veel beter in je vel en ben je sociaal veel actiever geworden,.

Wanneer kun je meedoen?

Het totaalprogramma is er voor alle jongeren met NAH, maar helaas (nog) niet voor iedereen. Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen,. Die hebben we op een rij voor je gezet:

  • Je bent tussen de 16 en 35 jaar en je hebt (ernstig) hersenletsel.
  • Je medisch specialistisch revalidatieprogramma heb je afgerond.
  • Je ervaart dat je 'oude toekomst' voor een groot deel weg is en dat je hard wilt werken om weer een leuke, nieuwe toekomst op te bouwen.
  • Je weet dat je deelneemt aan een intensief programma van een jaar, vijf dagen per week van 9 tot 5.
  • Je hebt ambitieuze, maar realistische doelen m.b.t. dat wat je wilt bereiken.
  • Je hebt geen medische zorgbehoefte.
  • Je bent positief, vrolijk en samen zijn en werken met leeftijd- en lotgenoten trekt je erg aan.
  • Je kunt op eigen gelegenheid elke dag naar het Erik Scherder Huis in Amsterdam komen.
  • Je hebt een zorgindicatie voor Wlz of Wmo inclusief volledige dagbesteding. 
Natuurlijk kan het best zo zijn dat je niet meteen aan alle onderdelen voldoet. Wij kijken dan of we je erbij kunnen helpen dat het wel lukt. Maar garanderen kunnen we dat niet.
Denk je dat het Erik Scherder Huis iets voor jou is? Gebruik dan dit contactformulier. Programma Manager Ellen Meier of Programma Coördinator Renée van Eerden neemt dan contact met je op.

Het aantal plaatsen is beperkt

Eerlijk is eerlijk: we hebben in het eerste Erik Scherder Huis plaats voor maximaal 35 deelnemers voor het jaar 2023/2024 dat in juni begint. Als je niet meteen wordt geselecteerd: geen nood. We zijn van plan het aantal plaatsen t.z.t. uit te breiden. En we beloven contact te houden en te kijken wat we voor je kunnen doen ook als je niet in de eerste 'lichting' zit.