Er komen drie nieuwe Erik Scherder Huizen

De Stichting Erik Scherder Huizen heeft uit handen van Daniëlle Schutgens, bestuurder van HandicapNL, een enorme cheque ontvangen van de Postcode Loterij. Een cheque van maar liefst € 1.603.000,-!
Met dit bedrag kunnen we de opstartkosten betalen van nog drie nieuwe Erik Scherder Huizen, zodat we het programma bereikbaar kunnen maken voor alle jongeren met hersenletsel uit het hele land.
De nieuwe vestingen zullen komen in Rotterdam (eind 2024), en in Eindhoven en Zwolle/Assen (2025/2026).
Het bedrag wordt gebruikt voor de opstartkosten. Zoals de verbouwing, een rolstoelbus, de inrichting, de gym, de apparatuur, de ICT, de keuken, de vloer, de materialen en de eerste maanden huur en de inwerkperiode van de staf.
De enorme bijdrage wordt niet gebruikt voor de operationele kosten van het programma. Dat is (helaas) nog niet kostendekkend vanuit Wlz en Wmo omdat we dezelfde vergoeding krijgen voor een 'nieuw leven ontwikkelprogramma' als voor reguliere dagbesteding. Gelukkig zijn we in overleg met het ministerie van VWS, zorgverzekeraars en het Zorginstituut om ook hiervoor een oplossing te vinden.

Enorme stap voorwaarts

Met de schenking van de Postcodeloterij/HandicapNL kunnen we een enorme stap voorwaarts maken voor jongeren met hersenletsel. Maar daarbij vergeten we zeker niet onze sponsors en donateurs die het eerste Huis mogelijk hebben gemaakt. Zonder hen zou het Erik Scherder Huis nooit hebben kunnen starten. De namen van een groot aantal founding sponsors staan op de home page.

Nu al inschrijven

Inschrijven kan voor het Erik Scherder Huis in Amsterdam nu meteen. We kunnen ook bemiddelen bij het vinden van tijdelijke woonruimte.
Ben je geïnteresseerd in de nieuw te ontwikkelen Huizen in Rotterdam, Eindhoven of Zwolle/Assen? Dan kun je met dit formulier je interesse al aangeven. We houden je dan van de voortgang op de hoogte.