Wij zoeken vrijwilligers

Vrijwilligers spelen een zeer belangrijke rol bij het ondersteunen en begeleiden van de jongeren met hersenletsel. Zonder vrijwilligers geen nieuwe toekomst!

Als vrijwilliger ondersteun je onze deelnemers bij de verschillende programmaonderdelen. Denk aan het bieden van structuur bij studie- en samenwerkingsopdrachten, het begeleiden van stages of het doen van de boodschappen samen met de jongeren. Ook zijn er elke week creatieve uren waarin de jongeren bezig gaan met muziek, dans, zang, schilderen, theater etc. 

Wat vragen we van jou?

Ervaring met de doelgroep is niet nodig, affiniteit wel! Je bent positief ingesteld, kan goed aansluiten bij de leefwereld van (deze) jongeren en bent geduldig. Je hebt een duidelijke, transparante doch warme communicatiestijl die je graag inzet om anderen te motiveren en in hun kracht te zetten. Verder is het belangrijk dat je enthousiast wordt van een groeiende organisatie en je je voor langere tijd wilt binden. Indien je bij ons vrijwilliger wordt, krijg je een vrijwilligerscontract en vragen we een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor je aan. 

Wat bieden we jou?

  • Betekenisvol vrijwilligerswerk voor een gedreven en gemotiveerde doelgroep waar je elke dag het verschil maakt.
  • De mogelijkheid om aan de start te staan van een wereldwijd uniek zorgconcept.
  • Vrijwilligersbijeenkomsten waar ervaringen worden gedeeld en interactieve colleges worden gegeven, o.a. door Prof. Erik Scherder.
  • Flexibiliteit in je rooster per maand.
  • Onderdeel zijn van een enthousiaste en kundige vrijwilligersgroep waar oog is voor elkaar en de positieve en gezellige sfeer als grootste pluspunt wordt beschouwd.

Word je hier enthousiast van? En zou je het leuk vinden om (een aantal) vaste ochtenden of (mid)dagen de jongeren te begeleiden? Meld je dan aan als vrijwilliger via onderstaand formulier. Dan neemt Renée binnen twee weken contact met je op https://wkf.ms/4a2O0G0 

Alvast dank namens alle jongeren en het team van het Erik Scherder Huis!

Wij zoeken sponsors

Helaas is de exploitatie van het Erik Scherder Huis nog niet kostendekkend. Bovendien moet veel vooraf worden geïnvesteerd. In het pand, in inrichting,  in computers, rolstoelbus en nog heel veel meer.

Gelukkig hebben de founding partners en Stichting Het Daan Theeuwes Fonds al een enorm bedrag bijeengebracht, waarmee we o.a. het personeel eerder aan konden nemen, hen konden trainen  en de verbouwing konden realiseren. Bovendien hebben veel bedrijven, organisaties en particulieren ons geholpen met geweldige donaties zoals o.a. de keuken, de gym, de tafels, de vloer, een deel van de verbouwing etc. Maar we zijn er nog niet.

Wij zoeken dan ook sponsors - groot en klein - die het Erik Scherder Huis mee mogelijk blijven maken. Bijvoorbeeld met sponsoring voor extra programmaonderdelen als creatie, muziek en verwerking, voor studiematerialen, presentatieschermen, cursusgelden, sportabonnementen etc.

Wilt u meer informatie? Mail dan naar Adriaan Theeuwes.

De Belastingdienst heeft de Stichting de ANBI status toegekend, zodat giften in veel situaties fiscaal volledig aftrekbaar zijn. Wij geven u graag meer informatie.

Algemene gegevens

Dit zijn de gegevens van Stichting Erik Scherder Huizen:

Adres          Baarsstraat 15, 1076 RT Amsterdam

Telefoon        085 0608350

Mail:         info@erikscherderhuis.nl

Kamer van Koophandel 87067412

AGB code       41541592

RSIN         864194043

Bank         NL 64 FVLB 0260 885 991